Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Cum sa oprim o bataie intre pisici

Hiss! Yeow! Daca vreodata ati fost surprins de aceste sunete, probabil ati fost martorul unei batai dintre doua pisici.

Prima reactia a fost probabil de a apuca una dintre pisici de pielea de la gat, oprind tangoul terifiant de gheare si muscaturi.

O idee gresita.

In aceasta graba, una sau ambele feline va pot perfora pielea cu muscaturi sau zgarieturi, care se pot infecta, necesitand antibiotice, suturi sau chiar chirurgie. Infectiile serioase pot chiar sa conduca la boala determinata de zgarietura pisicii.

Dr. Jane Brunt, care detine o activitate specializata pentru feline in Baltimore si este presedintele Asociatiei Americane pentru Practicienii asupra Felinelor, afirma ca sunt cai mai bune de a intrerupe o bataie intre pisici. ”intr-o bataie dintre doua pisici, secundele conteaza, deci trebuie sa interveniti repede pentru a reduce excitarea,” spune Dr. Brunt. ”Pisicile au coloana flexibila si isi pot lovi membrele posterioare cu putere.”

1. Distrageti-le atentia


Dr. Brunt sfatuieste proprietarii sa arunce o jacheta sau o patura peste pisicile care se bat, sau sa arunce perne in directia lor. O alta tactica este de a le distrage atentia prin a bate din palme, din picioare sau prin lovirea unei linguri de lemn de o oala. Ca si optiune finala, aruncati cu putina apa pe ele.

2. Separati-le.


Pe masura ce pisicile se duc in directii diferite, incercati sa le separati prin inchiderea usilor, permitandu-le sa se calmeze.

3. Evaluati cu blandete leziunile


Pasul final este de a verifica fiecare pisica pentru semne de sangerare, umflare si leziuni datorate muscaturii. Vorbiti calm, apropiindu-va usor de fiecare pisica. Si diminuati lumina daca este posibil. Infasurati o pisica intr-un prosop gros de baie si examinati-o din cap pana la coada, apoi faceti la fel cu cealalta pisica.

Consultati medicul veterinar daca gasiti orice leziune. De asemenea, este bine sa reexaminati fiecare pisica in urmatoarea zi, deoarece infectiile si abcesele se pot dezvolta pe parcursul a 1-2 zile dupa o astfel de altercatie.

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire