Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Cum sa opresti cainele din a roade papucii?

Noi i-am permis cainelui sa roada o pereche veche de pantofi cand era mic, deoarece era foarte simpatic. Dar acum are un an si roade orice pereche de pantofi gaseste – cel mai recent, o pereche de pantofi scumpi.

Devenim nervosi cand el face acest lucru, dar stim ca acest lucru se intampla pentru ca i-am permis cand era mic.

Putem sa oprim obisnuinta ei de a roade pantofi sau suntem condamnati sa traim cu aceasta pentru totdeauna?
Cunoateti situatia, nu? Va suna cunoscuta povestea, se intampla aproape in toate familiile care au adoptat un caine.

Regula de aur pentru cresterea unui caine este simpla: nu permiteti anumite comportamente la varsta frageda pe care nu le vreti la un caine adult.

Orice lucru pe care un caine il practica in saptamanile si lunile de formare este cel mai probabil sa devina o obisnuinta pana la varsta de adult.

Dupa cum ati invatat, un comportament care este simpatic la un catelus, precum roaderea pantofi, poate fi mai putin atractiv – daca nu chiar distructiv – la adulti. Si in momentul in care cainele devine adult cu o hotarare mai mare, o independenta crescuta si un corp care este mai mare, mai puternic si mai rapid, comportamentele daunatoare pot fi mult mai provocatoare, mai ales pentru familie.


Opriti comportamentul nedorit inainte ca acesta sa inceapa.

Aproape oricine a crescut un caine se poate uita in urma si poate sa identifice lucrurile pe care le-ar face diferit daca ar avea sansa. Facem tot ce putem pentru animalele noastre, dar pasii gresiti se intampla oricat de bine am fi intentionati. Dar o eroare in antrenarea cainelui nu inseamna ca sunteti condamnati la o viata cu pantofi distrusi. Un obicei stabilit este mai greu de rupt, dar cu o gestionare diligenta si cu eforturi de antrenament, de obicei este destul de posibil.
Una dintre cele mai simple strategii pentru cresterea cainelui este de a preveni obiceiurile nedorite inca de la inceput, inainte ca acestea sa apara. Eforturile preventive includ indepartarea oportunitatilor de a se angaja in obiceiuri nedorite, asigurarea dispozitivelor adecvate pentru a canaliza energia departe de acele obiceiuri si indepartarea oricarei recompense asociate in momentul in care obiceiurile nedorite apar. Chiar daca acesta nu mai este un catelus, aceasta strategie inca va functiona pentru a va ajuta la oprirea cainelui din distrugerea pantofilor.

Cum sa schimbam obiceiurile cainelui de a roade

Va trebui sa incepeti sa indepartati tentatia de a roade pantofii prin a o face imposibila pentru cainele dumneavoastra.

Tineti pantofii in dulapuri inchise, containere inchise sau pe un raft care este prea inalt pentru caine. Nu lasati pantofii intr-un loc in care cainele poate sa ii ia cu usurinta, precum sub masuta de cafea sau pe podeaua dormitorului - si amintiti-le musafirilor si membrilor familiei sa faca la fel.
La schimb, puneti jucarii de ros adecvate pentru cainele dumneavoastra pentru a se juca. Si in momentul in care roade ceva acceptabil, precum o jucarie din sfoara, laudati-l si rasplatiti-l.
Daca il gasti in timp ce roade un papuc, rezistati la tentatia de a tipa la el sau de a-l pedepsi – mustrarea ar putea fi o atentie negativa, dar este totusi o atentie si intareste rosul.

In schimb, luati pantoful deoparte fara a comenta sau reactiona si redirectionati cainele spre jucariile sale de ros. Cu cat faceti acest lucru mai des– laudarea pentru roaderea lucrurilor corecte si retinerea atentiei cand roade ceva ce nu ar trebui – cu atat cainele va roade cel mai probabil o jucarie si nu pantofii.
De fiecare data cand un caine deprinde un obicei, in special un obicei care este rasplatit cu recompense precum atentia suplimentara, obiceiul devine mai inradacinat. Un obicei stabilit ese mai greu de schimbat, dar cu timp si rabdare acest lucru poate fi realizat.

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire