Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Demodecia Canina

In cazul in care cainii mai mari de 18 luni dezvolta demodicoza  se presupune ca ceva este in neregula cu sistemul imunitar al cainelui afectat, deoarece organismul cainelui nu mai supravegheaza numarul normal de acarieni.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Cum iti vad cainii emotiile 

Modalitatea de a privi a cainilor este similara comportamentului social uman: cainii vad expresiile sistematic, preferand ochii. In plus, expresia faciala altereaza comportamentul de a privi al acestora, mai ales in cazul unei amenintari.

Un studiu recent efectuat in cadrul Universitatii Helsinki arata ca modalitatea de a privi a cainilor este similara comportamentului social uman: cainii vad expresiile sistematic, preferand ochii. In plus, expresia faciala altereaza comportamentul de a privi al acestora, mai ales in cazul unei amenintari. Studiul a fost publicat in Jurnalul Stiintific Plos One. 

Fetele amenintatoare evoca un raspuns unic la caini

Studiul a folosit un tracker al privirii pentru a arata cum vad cainii expresiile faciale ale cainilor si oamenilor. Cainii se uita mai intai in zona ochilor si examineaza ochii mai mult decat zona nasului sau pe cea a gurii. Caracteristicile unor expresii specifice speciilor le-au atras atentia, de exemplu botul cainilor amenintatori. Cu toate acestea, cainii si-au bazat perceptia expresiilor faciale pe intreaga fata. 

emotii caini

Fetele amenintatoare au provocat prejudecati atentionale, care se pot baza pe un mecanism evolutiv de adaptare: sensibilitatea de a detecta si de a evita amenintarile reprezinta un avantaj de supravietuire. Un lucru interesant a fost observat: comportamentul de a privi al cainilor a fost diferit in functie de speciile care le-au fost aratate: cainii au privit mai mult timp fetele amenintatoare ale cainilor ce le-au fost aratati decat fetele amenintatoare ale oamenilor, in cazul carora au avut mai degraba un raspuns de evitare. 

Semnalele de pericol care transporta diferite valabilitati biologice sunt, cel mai probabil, procesate prin cai neurocognitive diferite.

emotii caini

“Strategia de comportament tolerant a cainilor vis-a-vis de oameni poate explica partial rezultatele. 

Domesticirea a dotat cainii cu o sensibilitate in ceea ce priveste detectarea semnalelor de amenintare pentru a le raspunde cu semnale de impacare pronuntate”, spune cercetatorul Sanni Somppi de la Universitatea din Helsinki. 

Rezultatele sprijina punctele de vedere ale lui Darwin legate de sentimentele animalelor

Aceasta este prima dovada de existenta a unui model de privire legata de emotii la non-primate. In urma cu 150 de ani, Charles Darwin a inaintat ideea ca analogiile in forma si functie ale emotiilor umane si ale celor animale sugereaza radacini comune evolutive. 

Rezultatele cercetarilor stiintifice moderne recente sustin ideile lui Darwin. 

Explorarea mintii cainilor cu metode prietenoase

Un numar de 31 de caini din 13 specii diferite au participat la studiu. Inaintea experimentului cainii au fost dresati sa stea in fata unui monitor fara sa le fie data aceasta comanda si fara sa fie contentionati. Cainii au fost extrem de motivati sa efectueze sarcina, din cauza metodei pozitive de dresaj. 

Studiul face parte dintr-un proiect de colaborare a Facultatii de Medicina Veterinara si a Stiintelor Comportamentului din cadrul Universitatii Helsinki si Departamentului de Inginerie Biomedicala si Neurostiinta, din cadrul Universitatii Alto. Anterior acestui studiu, grupul de cercetare al profesorului Outi Vainio de la Universitatea Helsinki a descoperit ca obiectele informative din punct de vedere social, cum ar fi fetele familiare si interactiunea sociala din imagini, atrag atentia cainilor. 

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire