Log in
  1. Despre Reptile:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre REPTILE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la reptile

Error: No articles to display

Cele mai frecvente urgente la reptile

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea reptilelor

Ingrijirea broastei testoase-cutie chinezeasca

Ingrijirea broastei testoase-cutie chinezeasca

Informatii despre cresterea si alimentatia broastei testoase cutie chinezeasca

Cele mai citite articole despre rasele de reptile

Ce trebuie sa stii despre Tiliqua cu limba albastra

Ce trebuie sa stii despre Tiliqua cu limba albastra

Una dintre cele mai mari familii de soparle este Scindidae, sau familia skink. Cea mai proeminenta si populara soparla de...

next
prev

Comportamentul iguanei verzi

Iguanele verzi trec prin diverse etape ale vietii, care le vor dicta comportamentul.

Dupa ce iguana se naste, intra in stadiul de individ proaspat eclozat/juvenil, avand permanenta tendinta de a fugi si de a se ascunde. Acest fenomen este normal. Iguanele tinere din captivitate nu vor manifesta agresivitate sau comportament teritorial, dar pe masura ce vor creste, vor riposta atunci cand vor fi speriate. Stadiul de reptila proaspat eclozata/juvenila este marcat, de asemenea, si de o crestere rapida.

Dupa ce iguana atinge maturitatea sexuala, comportamentul sau se va schimba, devenind in general putin mai agresiva, mai ales in timpul sezonului de imperechere. Acest stadiu dureaza pana cand iguana ajunge la varsta de 5 ani, atunci cand cresterea ei se incheie, iar animalul devine adult. Pe masura ce iguana se va maturiza, va incepe sa devina mai putin activa, iar activitatea ei se va manifesta doar prin episoade scurte.

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire