Log in
actualizat: 4:41,4 Aug 2023 Europe/Bucharest
Stefan Alexandru

Stefan Alexandru

Editor colaborator Revista Veterinarul 

Website URL: http://www.veterinarul.ro

Lipidoza hepatica la pisici


Lipidoza hepatica sau ficatul gras este o un proces de boala caracterizat prin acumularea excesiva a grasimii in ficat. Aceasta este cea mai comuna forma de boala hepatica intalnita la pisici in nordul Americii, desi este departe de a fi inca inteleasa. Cele mai comune semne la pisicile cu acest sindrom sunt cele care apar la doua sau mai multe saptamani de anorexie (nu mananca).

  • Publicat în Boli

Ogarul englez cenusiu, cainele de canapea


Porecliti si ”caini de canapea 40 mph”, ogarii englezi cenusii sunt caini linistiti, blanzi si afectuosi, care se pot integra in aproape orice casa. Acestia iubesc o canapea confortabila si sunt satisfacuti de o plimbare de 20 de minute.

  • Publicat în Rase

De ce cainele meu...ingroapa oase?

V-ati intrebat vreodata de ce cainelui ii place sa ingroape oasele? Uneori acest comportament poate fi enervant, in special cand locurile pe care acesta le alege sunt gradina cu flori sau sub pernele de pe canapea. Dar exista o metoda pentru a-i combate aceasta "nebunie". Multe specii de animale exprima comportamentul de ascundere  sau ingropare a unor alimente.

Calul Andaluz, un cal pasional si loial

Oficial cunoscut si ca un Cal Pursange Spaniol, Andaluzul este originar de secole din Spania (specific Andalusia). Calul Andaluz, in parte ca si rezultat al eforturilor de colonizare spaniole, a fost responsabil in mare parte pentru imbunatatirea efectivelor de cai de diverse rase din jurul lumii.

  • Publicat în Rase