Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Ce se intampla cu pisoii de la patru la opt saptamani

Ingrijirea puilor de pisica de la patru pana la sase saptamani nu este o sarcina la fel de grea ca cea a unui pui nou-nascut.

Cele mai multe pisici incep sa manance unele alimente solide, la varsta de patru saptamani si pot fi pe deplin intarcate la sase saptamani. Este normal ca puii sa manance mizerie sau gunoi in timpul procesului de intarcare, dar ei invata repede ca aceste substante nu au un gust foarte bun. Pisoii au dentitia incheiata dupa varsta de sase saptamani. Pisoii care merg in aer liber si sunt instruiti de catre mamele acestora, pot dezvolta unele comportamente de vanatoare rudimentare, in acesta perioada. 

Aceasta este o perioada foarte importanta in procesul de socializare. Pisoii care nu iau contact cu oamenii sau cu alte animale (inclusiv alte pisici) in acest stadiu, pot avea dificultati de adaptare mai tarziu in viata. Comportamentul jocurilor sociale coordonate se dezvolta in acesta perioada 

Tot in acesata perioada, ochii pisoilor isi schimba culoarea de la albastru la culoarea lor permanenta, isi regleaza temperatura corpului si incep sa isi controleze functia de urinare si defecare. Protectia impotriva bolii este inca realizata, in principal, prin anticorpii materni proveniti de la mamele lor. 

De la 6 pana la opt saptamani 

Acesta este mai intervalul de timp cel mai precoce in care un pisoi poate sa fie luat de la mama si fratii lui si sa fie introdus intr-o noua casa , desi este cel mai bine sa se astepte pana cand pisoiul are cel putin opt saptamani. La aceasta varsta, pisoiul ar trebui sa poata sa aiba isi poata asigura singur nevoile, cel putin cele de baza. Intr-o casa noua, un pisoi poate fi speriat si se poate simti singur la inceput, dar el ar trebui sa fie capabil sa se adapteze. 

Imunitatea materna dispare, iar puii au nevoie de o serie de vaccinuri pentru protectia suplimentara impotriva anumitor boli. Expunerea naturala la virusi si bacterii provoaca boli, dar, stimuleaza in acelasi timp producerea de anticorpi si creste imunitatea viitoare. 

Pisoii au nevoie de continut crescut de proteine, vitamine si minerale si exista hrana speciala pentru cresterea si dezvoltarea acestora  Ei sunt capabili sa manance atat hrana uscata, cat si umeda.

Last modified onTuesday, 22 January 2019 09:35
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire