Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Ce se intampla cu pisoii de la opt saptamani la sase luni

De la 6 pana la opt saptamani: acesta este intervalul de timp cel mai potrivit in care un pisoi poate sa fie luat de la mama si fratii lui si sa fie introdus intr-o noua casa, desi ideal este sa se astepte pana cand pisoiul are cel putin opt saptamani. La aceasta varsta, pisoiul ar trebui sa poata sa aiba isi poata asigura singur nevoile, cel putin cele de baza. Intr-o casa noua, un pisoi poate fi speriat si se poate simti singur la inceput, dar el ar trebui sa fie capabil sa se adapteze. 

Imunitatea materna dispare, iar puii au nevoie de o serie de vaccinuri pentru protectia suplimentara impotriva anumitor boli. Expunerea naturala la virusi si bacterii provoaca boli , dar , de asemenea, stimuleaza producerea de anticorpi si creste imunitatea viitoare. 

Pisoii au nevoie de continut crescut de proteine, vitamine si minerale si exista hrana speciala pentru cresterea si dezvoltarea acestora  Ei sunt capabili sa manance atat hrana uscata, cat si umeda. 

De la opt pana la saisprezece saptamani 

Pe parcursul acestei perioade pisoii se adapteze la independenta lor si devin mai puternici si mai curiosi. Ei cresc rapid si, de obicei, castiga aproximativ un kg pe luna. Incep sa sara, sa se catere si sa zgarie tot ce prind in cale. Stapanii pot avea un mare impact asupra comportamentului pisoiului, prin educarea acestuia in aceasta perioada.

Vaccinarile si expunerea naturala continua sa contribuie la sistemul imunitar al pisoiului. In cazul in care nu sunt vaccinate, pisicile sunt foarte sensibile la virusuri, cum ar fi panleucopeniaa si leucemia felina, mai ales atunci cand acestea intra in contact cu la alte pisici care fost sau sunt bolnave. Au nevoie de o dieta speciala in continuarea, iar pisica in aceasta perioada va mananca din ce in ce mai mult . 

De la saisprezece la douazeci si opt de saptamani 

De la patru la sapte luni, pisoiul isi pierde dintii de lapte si ii cresc dintii permanenti. Comportamentele de muscat si mestecat se vor intensifica. Pe parcursul acestei perioade, este normal pentru pisici sa mestece tot ceea ce au in cale, inclusiv mainile si picioarele. Acestea continua consumul de alimente, atat uscate cat si umede in cantitate crescuta.

Blana animalului se indeseste si apare un interes deosebit in comportamentul de spalare si ingrijire proprie precum si in cel al zgariatului. Cele mai multe pisici nu ating maturitatea sexuala comportamentala decat dupa varsta de sase luni, dar ele pot fi mature fizic inainte de aceasta varsta. Pisoii ce au posibilitatea sa iasa afara la aceasta varsta vor incepe sa hoinareasca mai departe, pentru perioade mai lungi de timp. 

Last modified onWednesday, 23 January 2019 15:17
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire