Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Demodecia Canina

In cazul in care cainii mai mari de 18 luni dezvolta demodicoza  se presupune ca ceva este in neregula cu sistemul imunitar al cainelui afectat, deoarece organismul cainelui nu mai supravegheaza numarul normal de acarieni.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Ce inseamna sa fii un iubitor de animale de companie responsabil

Detinerea unui animal de companie este un privilegiu si ar trebui sa conduca la o relatie benefica reciproca. Beneficiile de a avea un animal de companie vin insa cu responsabilitati.

Acestea pot include:

 • Ingrijirea pe toata durata vietii a animalului de companie. Aceasta inseamna sa te angajezi in aceasta relatie pe intreaga durata de viata a animalului de companie.
 • Alegerea unui animal de companie care se potriveste casei si stilului tau de viata si evitarea deciziilor compulsive.
 • Recunoasterea faptului ca detinerea unui animal de companie necesita o investitie de timp si bani.
 • Pastrarea sau detinerea numai a numarului si tipului de animale de companie pentru care poti oferi un mediu adecvat si sigur. Aici ne referim la alimente, apa, adapost, ingrijire medicala si companie.
 • Animalele care petrec o perioada mai mare de timp afara au nevoie de un habitat care sa le protejeze sanatatea, siguranta si bunastarea. Un mediu propice pentru un animal tinut afara trebuie sa includa conditii pentru minimizarea stresului si disconfortului si accesul la hrana, apa si adapost adecvat pentru conditiile meteorologice extreme.
 • Microciparea si inregistrarea animalului de companie in bazele de date nationale si actualizarea informatiilor legate de proprietari in aceste baze de date.
 • Respectarea legislatiei nationale privind tinerea animalului in lesa si cu botnita, atunci cand apartine unei rase considerata violenta, conform cerintelor legale.
 • Castarea si sterilizarea animalului de companie, ajutand la evitarea suprapopularii si la abandonul puilor. Stabilirea si mentinerea unei relatii benefice client-medic veterinar-pacient.
 • Oferirea de ingrijire medicala preventiva - vaccinari, deparazitari, controale anuale de rutina atunci cand animalul este tanar si controale semestriale sau trimestriale atunci cand acesta imbatraneste.
 • Socializare si dresaj adecvat pentru animalul de companie pentru a le facilita starea de bine si bunastarea lor si a celor pe care ii inconjoara.
 • Impiedicarea animalului dvs de companie de a afecta negativ alte persoane, animale sau de a afecta negativ mediul. Strangerea fecalelor atunci cand iesiti la plimbare, dresajul acestuia cu privire la latrat si grija pentru ca acesta sa nu se piarda sau sa nu il abandonati.
 • Aveti grija ca animalul de companie sa beneficieze de exercitii fizice pe masura cerintelor rasei si de stimulare mentala adecvata varstei si rasei pentru a contribui activ la starea de sanatate a acestuia.
 • Faceti un plan pentru evacuarea si salvarea animalului de companie in caz de dezastre si asigurati-va ca aveti la indemana in orice moment un bagaj pentru urgente.
 • Ganditi-va si pregatiti un aranjament pentru ingrijirea animalului dvs de companie, atunci sau cand dvs sunteti in imposibilitatea de a-l ingriji.
 • Informati-va asupra recunoasterii semnelor privind scaderea calitatii vietii a animalului dvs de companie si luati deciziile in urma consultarii cu medicul veterinar cu privire la ingrijirea coresponzatoare etapei finale a vietii acestuia: de exemplu: ingrijirea paliativa si ce presupune aceasta, internarea si eutanasierea acestuia.
Last modified onTuesday, 24 September 2019 20:03
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire