Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Ce inseamna ingrijirea preventiva a animalelor de companie

Primavara este o perioada aglomerata pentru medicii veterinari. Pentru practicienii de animale de renta este sezonul fatarilor. Pentru medicii veterinari de animale de companie, sezonul de iarna este destul de relaxat. Desi, cazurile de babesioza s-au inmultit, chiar si pe temperaturi foarte scazute. Mai mult timp in casa inseamna de regula mai putine accidente si mai putine boli pentru animalele noastre de companie, dar primavara, toate acestea se schimba. Puii de pisica incep sa apara si desi cainii nu au un aspect sezonier cu privire la ciclurile reproductive, oamenii tind sa fie mai deschisi sa adopte un pui de catel in aceasta perioada a anului. 

Medicina preventiva devine astfel extrem de importanta primvara. Iubitorii de animale incep sa fie constienti de viermii cardiaci, purici, capuse si paraziti intestinali, desi, asa cum spuneam, mare parte din acesti paraziti sunt o amenintare serioasa de-a lungul intregului an. 

In medicina de animale de companie, nu sunt planificate vaccinarile in functie de anotimpuri, dar acesti pui de catei si de pisici incep protocoalele de vaccinare chiar in aceasta perioada. 

Haideti sa vedem care sunt principalele aspecte pe care medicii veterinari se concentreaza in timpul unei consultatii care se axeaza pe ingrijirea preventiva.

Prima parte a oricarei vizite in cabinet este o evaluare a sanatatii. Aceasta va include un istoric amanuntit, ce cuprinde informatii despre rasa, varsta, stil de viata, comportamentul si dieta unui animal de companie; un examen fizic cuprinzator si masurarea unor parametri de baza cu ar fi: greutatea, temperatura si frecventa pulsului si a respiratiei. Toate informatiile colectate in timpul acestei parti a vizitei sunt folosite pentru a evalua daca pisica sau catelul ar putea fi bolnav, la prezentarea in cabinet, ceea ce schimba cu totul natura vizitei. 

De exemplu, daca pisica a scazut in greutate, dar cu toate acestea medicul afla ca aceasta a mancat mai mult decat de obicei, vizita in cabinet se va concentra pe necesitatea de a testa hipertiroidismul, diabetul zaharat si alte boli, mai degraba decat despre discutiile pe larg legate de vaccinari si deparazitari. 

Dar, presupunand ca animalul de companie trece cu brio de evaluarea de sanatate, vizita in cabinet se va concentra exclusiv pe ingrijirea preventiva, care poate fi impartita in mai multe categorii: 

 • Diagnosticare (de exemplu: teste de viermi cardiaci, teste FELV/FIV, examinari fecale etc). 
 • Controlul parazitilor (eritrocite, paraziti externi si paraziti intestinali)
 • Vaccinare
 • Microcipare
 • Consiliere privind sterilizarea/castrarea
 • Programarea urmatoarei vizite in cabinet si planul de urmarire a sanatatii

Medicul dvoastra veterinar stabileste ce este potrivit pentru animalul dumneavoastra de companie in fiecare din categoriile enumerate mai sus, pe baza informatiilor culese din timpul consultatiei. Medicul veterinar ar trebui sa va transmita recomandarile sale si sa va explice rationamentul care sta in spatele fiecarei decizii, acum fiind momentul in care dvoastra ar trebui sa ii puneti intrebarile pe care le aveti pentru care acesta sa va poata lamuri. Comunicarea bidirectionala intre medic si proprietar este esentiala pentru sanatatea animalului de companie. 

Animalele de companie adulte ar trebui sa vada un medic veterinar cel putin o data pe an ( de doua ori pe an ar fi ideal) pentru o evaluare a nevoilor de ingrijire preventiva. Cateii si pisoii au nevoie de vizite mai frecvente - de obicei la fiecare trei- patru saptamani pana la varsta de patru luni. Daca nu ati mers la medicul veterinar curant de nu mai stiu cand, primavara aceasta pisica, catelul, sinsila, iepurasul, dihorul sau broasca testaoasa au nevoie ca dvoastra sa va faceti curaj sa programati o consultatie. 

Sanatatea lor sta in decizia dvoastra. 

Last modified onWednesday, 27 March 2019 09:17
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire