Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Cateii, cei mai buni camarazi de joaca ai copiilor

Studiile sustin faptul ca animalele de companie, si nu fratii, reprezinta cei mai apreciati camarazi de joaca ai copiilor. Conform unui nou studiu, copiii au parte de mai multa satisfactie din relatia cu animalele de companie decat din cea cu fratii sau surorile. De asemenea, copiii par sa se si inteleaga mai bine cu animalul lor de companie decat cu fratii.


Conform unui nou studiu efectuat de catre Universitatea Cambridge, copiii au parte de mai multa satisfactie din relatia cu animalele de companie decat din cea cu fratii sau surorile. De asemenea, copiii par sa se si inteleaga mai bine cu animalul lor de companie decat cu fratii. Cercetarile aduc tot mai multe dovezi ca animalele de casa pot avea o influenta puternica asupra dezvoltarii unui copil, putand, de asemenea, sa aiba si un impact pozitiv asupra abilitatilor sociale si starii emotionale ale acestuia.


Animalele de companie sunt aproape la fel de numeroase precum copiii in gospodariile din vest, desi exista relativ putine studii care sa analizeze importanta relatiei dintre copil si animalul sau.
„Oricine a iubit un animal in copilarie stie ca apelam la acesta pentru companie si deschidere emotionala, exact precum in cazul relatiilor cu alti oameni”, sustine Matt Cassells, bursier Gates Cambridge la departamentul de psihiatrie si responsabil pentru acest studiu. „Ne-am dorit sa aflam cat de puternice pot fi aceste relatii cu animalele in raport cu alte legaturi de familie. În cele din urma, acest aspect ne va permite sa intelegem modul in care animalele contribuie la dezvoltarea sanatoasa a unui copil.”

Acest studiu, publicat in Journal of Applied Developmental Psychology (Jurnalul de Psihologie Aplicata a Dezvoltarii), s-a desfasurat in colaborare cu Centrul pentru Nutritie Animala WALTHAM, parte a companiei Mars Petcare, cofinantata de catre Consiliul de Cercetare Economica si Sociala (Economic and Social Research Council) ca parte a unui studiu mai amplu condus de prof. Claire Hughes de la Centrul de Cercetare Familiala din cadrul Universitatii Cambridge. Cercetatorii au observat copii in varsta de 12 ani ce proveneau din 77 familii ce cuprindeau in casa unul sau mai multe animale de companie de orice tip si mai mult de un copil. Copiii au manifestat legaturi puternice cu animalele lor, raportate la cele cu fratii de sange, iar in cazul posesorilor de caini, comparativ cu alte animale de companie, au existat mai putine conflicte si mai multe satisfactii personale.   

„Chiar daca animalele de companie nu inteleg pe deplin si nici nu raspund verbal, gradul de deschidere afectiva fata de acestea nu a fost mai prejos decat cea fata de frati”, sustine Cassels. „Faptul ca nu inteleg pe deplin problemele noastre si ca nu raspund la conversatie, poate aduce chiar beneficii, deoarece inseamna ca acestea nu pot judeca”.

„Desi studiile precedente au emis ipoteza ca baietii manifesta relatii mai stranse cu animalele lor de companie decat fetele, noi am demonstrat tocmai contrariul. În timp ce baietii si fetele prezinta aceeasi satisfactie fata de relatia lor cu animalele, fetele manifesta mai intens deschiderea afectiva, camaraderia si conflictele cu propriile animale decat baietii, aspect ce indica poate faptul ca acestea interactioneaza cu animalele pe mai multe planuri.”
„Continua sa se stranga dovezi care arata faptul ca animalele aduc beneficii pozitive pentru sanatatea si aderenta comunitatii”, sustine dr. Nancy Gee, manager in Cercetarea asupra Interactiunii dintre Animale si Om in cadrul WALTHAM si co-autor al studiului. „Sprijinul social pe care adolescentul il primeste din partea animalelor poate sprijini buna-starea psihologica mai tarziu in timpul vietii, insa exista in continuare multe aspecte necunoscute in ceea ce priveste impactul pe termen lung al animalelor de companie asupra dezvoltarii copiilor”.

 

Last modified onMonday, 11 March 2019 20:35
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire