Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Cand este o pisica considerata batrana

Stabilirea varstei inaintate la pisici - cand devine o pisica "batrana" este o intrebare pe care o primim foarte des prin email de la cititorii nostri. 

 

In timp ce majoritatea oamenilor doresc sa isi aminteasca de pisicile lor ca fiind acei pisoi pufosi pe care i-au adus acasa la o varsta frageda, acestea nu raman, insa, tinere pentru totdeauna. Cea mai buna metoda pentru a va mentine pisica cat mai sanatoasa pe parcursul vietii, consta in recunoasterea semnelor de imbatranire si in informarea dvs. cu privirea la diversele boli care pot afecta pisicile senescente. 

Ce este o „pisica senescenta?”

„Desi multe recenzii sustin faptul ca sapte ani umani echivaleaza cu un an din viata animalelor, marimea animalului dicteaza posibilitatea folosirii acestei reguli”, sustine Drd. Dr. Heidi Lobprise, diplomat al Colegiului American de Stomatologie Veterinara si purtator de cuvant al Societatii Internationale de Geriatrie Veterinara (International Veterinary Senior Care Society). De cele mai multe ori, pisicile pot fi considerate ca facand parte din categoria seniorilor intre varsta de sapte si zece ani. 

Conform Jurnalului Asociatiei Americane a Clinicilor Veterinare (Journal of the American Animal Hospital Association), termenul de “senior” descrie un animal in varsta, insa varsta exacta de la care poate fi inclus in aceasta categorie, poate varia. Alte semnalmente, precum specia, rasa si starea de sanatate a organelor interne, pot, de asemenea, sa ajute la stabilirea categoriei de varsta in care se afla animalul.

„Termenii de geriatric si senior difera, de asemenea”, sustine Dr. Lobprise. In timp ce o pisica este considerata senior, aceasta poate fi sanatoasa sau poate doar sa inceapa sa exprime semne de imbatranire. Animalele geriatrice se afla in categoria terminala a varstei senectutii, suferind adesea de mai multe probleme de sanatate. 

Last modified onWednesday, 09 January 2019 16:33
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire