Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Demodecia Canina

In cazul in care cainii mai mari de 18 luni dezvolta demodicoza  se presupune ca ceva este in neregula cu sistemul imunitar al cainelui afectat, deoarece organismul cainelui nu mai supravegheaza numarul normal de acarieni.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta lipsa urinarii la caini

Mergi cu cainele la o plimbare si observati ca acesta se chinuie sa urineze. De obicei, el urineaza pe orice...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Cainele depaseste fobia fata de medic dupa ce proprietarul cumpara un stetoscop

De multe ori auzim expresia: "tremuri precum un caine la injectie". Cei care au caini stiu de frica pe care o dobandesc cainii fata de vizitele la cabinetul veterinar. Iata cum a rezolvat aceasta fobie o stapana de catel din Marea Britanie. 

Un caine de salvare din Marea Britanie si-a depasit frica fata de medicii veterinari dupa ce proprietarul acestuia a cumparat un stetoscop. Riley, un metis de Ciobanesc german cu Collie, tremura si maraia de fiecare data cand era dus de proprietarul Nina McGough la Westway Veterinary Group’s Birtley.

Comportamentul acestuia provine de la faptul ca acesta a fost ingrozit dupa ce a avut un inceput de viata dur cand a infruntat abandonarea intr-un padoc din Lancashire. Totusi, cu ajutorul medicului veterinar Stephanie Veitch, cainele de 5 ani si-a pierdut treptat frica fata de cabinetele medicale, dar a mai existat o ultima fobie de infruntat – examinarea cu un stetoscop.

Infruntarea temerilor

Proprietarul a cumparat un stetoscop rosu – identic cu cel al medicului veterinar - si timp de doua luni i l-a introdus lui Riley. Acum, acesta se rostogoleste pe spate, are inima examinata de Dr. Veitch si este rasplatit cu o recompensa pentru curajul sau.

Steph Veitch and Riley

 

Aceasta spune: „Riley este un caine foarte agitat. Daca o usa se tranteste in casa, el se ascunde sub pat.”. „Cand a ajuns stetoscopul, am inceput sa il invatam faptul ca nu este nimic de care sa ne fie teama. Noi l-am lasat sa il miroase si gradual l-am introdus in joaca sa si i-am oferit recompense”. „Cel mai mare test a fost de a merge la cabinetul medical, astfel ca am luat stetoscopul lui si ne-am jucat pentru un timp. Steph si-a luat mai apoi stetescopul ei, acesta s-a intins, s-a rotit, a avut inima verificata si apoi a primit o recompensa. El i-a oferit multa iubire ulterior”.
Relaxat si fericit Dr. Veitch a adaugat: „Este un caz induiosator deoarece proprietarul a depus foarte mult efort si a meritat pe deplin din moment ce Riley chiar s-a bucurat ultima data cand a venit la cabinetul medical”. „Maraitul se datora fricii deoarece cand acesta este relaxat, este un caine incantator, care iubeste sa se joace.”.

Ultima modificareJoi, 10 Mai 2018 17:05
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire