Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Bullmastiff-ul, un caine puternic dar bland

Bullmastiff-ul este un caine puternic si corpolent, foarte inteligent si dornic sa fie placut. Mare, agil si activ, acesta este un companion si un protector ideal pentru familii.

Trasaturi fizice Bullmastiff

Datorita stramosilor sai, Bullmastiff-ul se aseamana atat cu Mastiff-ul, cat si cu Bulldog-ul. Acest caine puternic si activ prezinta o inclinare moderata a structurii osoase si o alura lina. Corpul sau, in schimb, este patratos, impozant si bine proportionat. Multe dintre aceste insusiri ajuta un Bullmastiff sa domine si sa faca fata adversarilor sai.  Blana sa scurta si deasa poate fi roscata, cafenie sau cu model tigrat.

PERSONALITATE SI TEMPERAMENT Bullmastiff

Blandul si linistitul Bullmastiff are nevoie de un camin care sa ii ofere multa dragoste, dar si educatie ferma, nefiind indicat pentru proprietari timizi sau sensibili. Acest caine se comporta frumos cu copiii si poate fi crescut impreuna cu acestia. Aveti grija, totusi, pentru ca un Bullmastiff este destul de incapatanat. Desi unele exemplare de Bullmastiff pot deveni agresive fata de alti caini straini (mai ales masculi), acestia sunt considerati animale de companie devotate si caini de paza excelenti. De fapt, cainii din aceasta rasa nu sunt usor de provocat, iar atunci cand se simt amenintati, sunt neinfricati.

INGRIJIRE

Acesti caini nu tolereaza bine umiditatea si caldura excesiva. Ei se simt mai bine daca sunt tinuti in casa. In plus, fiind un animal mare, un Bullmastiff necesita efort fizic regulat pentru a se mentine in forma, ceea ce i se poate asigura prin scurte sedinte de joaca care sa implice alergare sau prin plimbari in lesa. Multi caini Bullmastiff saliveaza excesiv, iar altii sforaie mult. Este important ca acesti caini sa aiba la dispozitie un pat moale, cu mult spatiu ca sa isi intinda membrele. Blana sa are nevoie de o minima ingrijire.

SANATATE

Cainii din rasa Bullmastiff, care au o speranţa de viata de 8 - 10 ani, sunt predispusi la probleme de sanatate serioase, precum hemangiosarcomul, osteosarcomul, mastocitomul, limfosarcomul, cardiomiopatiile, hipotiroidismul si stenoza sub-aortica (SSA). Mai este, de asemenea, predispus la displazie de sold, torsiune gastrica, displazie de cot si entropion, care este o afectiune cu implicatii minore.  Pentru a identifica o parte din aceste probleme, un medic veterinar poate efectua teste de diagnostic pentru depistarea problemelor soldurilor, coatelor si ochilor.

ISTORICUL RASEI

Aparitia rasei Bullmastiff a fost asociata recent cu stramosul sau, Mastiff-ul, care reprezinta una dintre cele mai vechi rase de caini din Marea Britanie. Inca din 1791, in documente istorice s-a mentionat despre Bullmastiff si despre incrucisari ale acestuia cu Bulldog-ul si cu Mastiff-ul.  Exista, totusi, putine dovezi care atesta incrucisarile dintre aceste rase la acea vreme.Istoricul Bullmastiff-ului este de obicei asociata cu sfarsitul anilor 1800, perioada in care violenta braconierilor ameninta vietile paznicilor terenurilor de vanatoare. Acesti paznici, in schimb, aveau nevoie de un caine puternic si indraznet, care sa astepte linistit pana cand braconierul venea insotit de cainele sau, sa domine cainele braconierului si sa atace la comanda. Bulldog-ul nu era suficient de masiv pentru a indeplini acest rol, iar Mastiff-ul nu era suficient de rapid, astfel incat paznicii au incrucisat cele doua rase pentru a obtine cainele perfect, pe care l-au numit ”caine pentru paza de noapte a vanatorului”.  A fost preferat modelul tigrat de culoare inchisa al blanii acestui metis, deoarece acesta ajuta animalul sa se camufleze in timpul noptii.Odata cu cresterea popularitatii acestui caine, cativa mosieri l-au ales pentru rolul de santinela. Multi au preferat varianta cafenie a blanii, care avea si marcaje negre. Aceasta varianta de culoare constituie mostenire genetica din partea Mastiff-ului. Crescatorii au inceput sa aiba in vedere liniile genetice pure, renuntand la incrucisarile dintre Bulldog si Mastiff. Acestia au urmarit sa obtina un animal care sa pastreze trasaturile specifice Bulldog-ului intr-o proportie de 40%, iar pe cele ale Mastiff-ului, intr-o proportie de 60%, formandu-se astfel Bullmastiff-ul pe care il cunoastem in ziua de astazi.Rasa Bullmastiff a fost considerata pura pana in 1924, atunci cand a fost recunoscuta de catre Asociatia Chinologica Britanica, apoi de catre Asociatia Chinologica Americana, in 1933.

Last modified onWednesday, 04 September 2019 13:31
 • Grupa: Ciobanesti, paza, protectie si utilitari
 • Talia: Mari
 • Greutate: Mascul: 50–59 kg, Femela: 45–54 kg
 • Inaltime: Mascul: 64–68 cm, Femela: 61–66 cm
 • Energie: Nu este un caine energic.
 • Activitate: Nu necesita activitate fizica intensa.
 • Afectiune: Este un devotat si placut companion.
 • Dresaj: Are nevoie de socializare si dresaj.
 • Prietenie cu straini: Nu este prietenos cu strainii.
 • Prietenie cu alte animale: Socializat corespunzator de mic, ajunge sa se inteleaga cu alte animale din gospodarie, dar este dominant fata de alti caini.
 • Paza, protectie: Un caine excelent de paza.
 • Ingrijire: Un periaj ocazionat, eventual mai frecvent in perioada de naparlire este suficient.
 • Speranta de viata: 8-10 ani.
{SCPinterestShare href=https://www.pet.veterinarul.ro/index.php/bullmastiff-ul-un-caine-puternic-dar-bland layout=standard image=https://www.pet.veterinarul.ro/media/k2/items/cache/ba8105ffcbf1e654523b3092c0b2fd33_XL.jpg desc=Bullmastiff-ul este un caine puternic si corpolent, foarte inteligent si dornic sa fie placut. Mare, agil si activ, acesta este... size=small}