Log in
 1. Despre Pisici:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Dificultatile respiratorii la pisici 

Dispneea reprezinta un termen care descrie de obicei respiratia greoaie. Pisica dvs. se poate chinui sa inspire, sa expire sau ambele. Ati putea observa chiar si faptul ca pisica manifesta o respiratie zgomotoasa sau ca isi tine gura deschisa.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Bolile frecvente ale pisicilor in varsta

O boala frecventa la pisicile batrane, si care poate fi prevenita, este parodontoza, sustin medicii veterinari. Desi nu este intotdeauna grava, aceasta problema se afla printre cele care merita cea mai mare atentie, si poate schimba in mare masura comportamentul animalului, daca este tratata la timp si in mod eficient.

Puteti depista parodontoza prin verificari periodice ale danturii si gingiilor pisicii dvs., cautand semnele de infectie bacteriana, precum inflamatia, inrosirea gingiilor si acumularea tartrului. Netratate, problemele stomatologice pot afecta inima, rinichii si restul organismului pisicii.     

Bolile rinichilor si ficatului pot reprezenta o problema atat pentru caini, cat si pentru pisici, la fel si problemele legate de cord si de valvele cardiace. Tulburarile endocrine ce includ problemele glandelor suprarenale si ale glandei tiroide, pot afecta de asemenea pisicile senescente. Hipertiroidismul poate cauza scaderea in greutate a pisicilor in varsta sau starea de epuizare, in timp ce obezitatea poate declansa diabetul. Din pacate, specialistii  sustin ca situatiile in care se suprapun mai multe probleme de sanatate sunt mai frecvente in cazul pisicilor in varsta decat in cazul celor mai tinere. 

Functia cognitiva a animalului dvs. este, de asemenea, frecvent afectata. Este constient de imprejurimi? Isi recunoaste stapanul? Acestea reprezinta cateva mici tulburari ale discernamantului, ca si parte a procesului de imbatranire, dar pe masura ce acestea se agraveaza, pot afecta calitatea vietii pisicii. Au fost create suplimente, hrana si produse destinate sustinerii functiei cognitive, care pot ajuta ameliorarea simtomelor in aceste situatii, insa este importanta evaluarea precedenta a animalului de catre un medic veterinar, inainte de inceperea tratamentului.

Cele mai frecvente boli intalnite la pisicile in varsta sunt:

 • bolile dentare
 • boli legate de functionarea rinichilor si a ficatului
 • boli cardiace
 • obezitatea
 • hipertiroidismul
 • artrita
 • cancerul
 • disfunctia cognitiva

 

Last modified onSunday, 13 January 2019 10:16
 • Tipul de boala: Neclasificata
 • Agentul patogen: Neclasificat
 • Rasele receptive: Toate rasele
Stefan Alexandru

Editor colaborator Revista Veterinarul 

Website: www.veterinarul.ro