Log in
 1. Despre Pisici:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Boala renala acuta

Starea generala a pisicilor cu insuficienta renala acuta se poate schimba rapid, de aceea este nevoie de o atenta sporita si monitorizarea permanenta. Aceasta poate include verificarea de mai multe ori pe timpul a 24 de ore, a tensiunii arteriale, greutatii corporale, electrocardiograma si analizele de sange

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Ce reprezinta otravirea prin ingestia de otrava pentru sobolani la pisica

Inghitirea directa a otravei pentru sobolani nu reprezinta unicul mod prin care pisicile se pot otravi. Pisicile care vaneaza in casa sau in jurul acesteia se pot otravi prin inghitirea rozatoarelor care au ingerat otrava pentru sobolani.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Boala polichistica renala

O suferinta tacuta, asimptomatica a rinichiului manifestata clinic atunci cand distructia parenchimului renal este de aproximativ 40-50 %. Ecografic, este caracterizata prin prezenta unuia sau mai multor formatiuni chistice localizate in corticala renala.

Simptomele, deseori trec neobservate:

 • slabire progresiva;
 • stare de somnolenta;
 • apetit selectiv, capricios.

Rasele de pisici predispuse la aceasta boala sunt: Persana Angora, British si metisii acestor rase. Sunt si alte rase de pisici si caini (terrieri) la care incidenta bolii este mai scazuta.

Afectiunea are determinare genetica si perioada de aparitie si evolutie a bolii este variabila, cuprinsa intre 8 luni si 4 ani.

Cel mai uzual examen pentru depistarea bolii este cel ecografic. Se pun in evidenta formatiuni chistice de dimensiuni variabile in structura parenchimului. 

Din pacate, nu exista tratament. Depistarea precoce a bolii poate prelungi speranta de viata a pacientului.

Se recurge la:

 • dieta pentru protectia functiei renale; 
 • medicatie pentru usurarea filtrarii renale;
 • evitarea starilor de stres prelungic (calatorii lungi, aglomerari de animale in felise sau pensiuni).

Determinarea biochimica a functiei renale cel putin de 2 ori pe an ne canalizeaza conduita terapeutica viitoare.

Sugestii:

 1. Orice proprietar ce detine o pisica din aceste rase trebuie sa-i realizeze un examen ecografic incepand cu varsta de un an.
 2. Atunci cand achizitionati un pui de pisica din aceste rase, cereti referinte despre starea de sanatate a parintilor (eventuale ecografii renale, analize biochimice renale).
 3. Respectati indicatiile medicului veterinar legate de controalele periodice, analizele de sange si dietele prescrise.
 • Tipul de boala: Neclasificata
 • Agentul patogen: Neclasificat
 • Rasele receptive: Toate rasele
Ludovic Bacusca

 
Medic Veterinar Titular Cabinet 
Str. Podul de Piatra nr.5, Iasi
Telefon 0332 107 733

Website https://www.facebook.com/alfasanvet/