Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Demodecia Canina

In cazul in care cainii mai mari de 18 luni dezvolta demodicoza  se presupune ca ceva este in neregula cu sistemul imunitar al cainelui afectat, deoarece organismul cainelui nu mai supravegheaza numarul normal de acarieni.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Beauceron-ul, un caine inteligent si deosebit de rezistent

Asteptati-va sa fiti miscati de aceasta incapatanata frumusete franceza. Foarte versatil si inteligent, cainele Beauceron este protector si un caine de paza excelent pentru familia si casa sa, dar nu este un animal pentru cei care sunt pentru prima data stapan de caini.

Beaceron-ul este un atlet si se va asigura ca il veti scoate afara la exercitiu si distractie. Parul sau scurt este usor de toaletat. Beauceron-ul este o rasa franceza de turma cu par scurt. Asemeni tuturor cainilor de ferma, el este destinat multiplelor scopuri, de la ghidarea efectivelor, la pazirea proprietarii si a familiei. Exemplarele din rasa Beauceron sunt mari, cantaresc intre 30 si 40 kg si au o personalitate protectoare. Este activ, atletic si versatil – calitati care il fac perfect doar pentru o mica parte din proprietarii de caini.

Rasa Beauceron nu este o alegere potrivita pentru cei care sunt pentru prima data proprietari de caine. El este destept, hotarat si independent (a se citi incapatanat).Beaceron-ul este un caine excelent de paza si are dimensiunea si capacitatea de a-si apara casa si familia daca este necesar. In schimb, el are nevoie de o mana ferma pentru a asigura faptul ca are un dresaj si o socializare corespunzatoare. El se maturizeaza lent si va fi asemeni unui pui pana la varsta de 3 ani.

Atunci cand un caine din rasa Beauceron este crescut cu copii, el poate fi bland cu acestia. Dar nu uitati ca este un caine de turma si ar putea urmari sau musca copiii. Acest lucru nu ar trebui permis niciodata. El este potrivit pentru o familie  cu copii mai mari care pot intelege cum trebuie tratat un caine.

Este posibil ca un caine din rasa Beauceron sa se inteleaga cu pisicile. El are trasaturi puternice de prada si cel mai probabil va urmari pisicile sau alte animale mici de exterior, dar unele exemplare se pot intelege bine cu pisicile de interior daca au fost crescute cu acestea.

Este aproape imposibil sa epuizati un Beauceron. Alegeti aceasta rasa doar daca sunteti o persoana foarte energica care adora exercitiul zilnic activ precum alergatul, ciclismul si drumetiile, care poate lua cainele cu el. El este potrivit de asemenea pentru aproape orice tip de sport pentru caini, inclusiv cel de agilitate, de turma, de ascultare, de alergare, de cautare si salvare si de urmarire. Un caine Beauceron plictisit este un caine distructiv.

Incepeti socializarea si dresajul din timp pentru a scoate tot ce e mai bun din inteligenta, abilitatea rapida de a invata si determinarea unui Beauceron. Utilizati tehnici pozitive precum lauda, joaca si recompensele alimentare. Fiti pregatit ca el sa dea inapoi atunci cand ii cereti ceva, testand in acest mod daca dvs. chiar intentionati ceea ce spuneti. Este esential sa fiti fermi, corecti si consecventi. Nu raspundeti niciodata printr-un comportament dur sau prin forta.

Un caine Bauceron poate fi agresiv fata de alti caini sau alte animale pe care nu le cunoaste. In cazul in care casa dvs. are o curte, ar trebui ingradita bine pentru a preveni evadarea precum si intrarea altor caini pe proprietate care ar putea crea probleme. Acest lucru nu presupune un gard electric subteran. Daca un caine Beauceron vrea sa plece din curte, un soc nu il va opri.

Acesta este un caine de interior-exterior. Desi cainii Beauceron ar trebui cu siguranta sa aiba acces la o curte ingradita corespunzator, el ar trebui sa fie cu familia sa atunci cand aceasta este acasa.

Periati blana dubla a acestor caini saptamanal pentru a indeparta parul mort. El naparleste putin pe parcursul anului si mai mult primavara si toamna. El va neesita o periere mai frecventa pe parcursul perioadelor de naparlire pentru a controla cantitatea de par mort ce zboara in casa.

Taiati ghearele la nevoie si mentineti-i urechile curate si incercati sa preveniti infectiile. Si igiena dentara buna este importanta.

Alte aspecte pe scurt despre cainii din rasa Beauceron

Cainii din rasa Beauceron sunt caini “guralivi”. Asigurati-va ca aveti multe jucarii la indemana care sa le care si sa le roada. Nu il lasati sa va roada mana, piciorul sau alte parti ale corpului.

Stiati ca?

Rasa Beauceron este o rasa de turma franceza utilizata la oi. In tara sa, el este cunoscut ca si Berger (bair-zhay) de Beauce (bohs). Numele inseamna „ciobanesc de Beauce”.

Istoricul rasei Beauceron

Sunt putine aspecte cunoscute despre istoricul rasei Beauceron. Cea mai timpurie mentionare a unui caine care sa semene cu Beauceronul dateaza din anul 1578. Rasa iese in evidenta prin marimea sa, fiind cea mai mare dintre rasele franceze pentru oi. Pe langa oi, el a pazit si bovine si a pazit si casa. Numele sau vine de la o zona ce inconjoara Parisul, numita La Beauce.

La sfarsitul secolului 19, multe cluburi si organizatii de caini au fost formate, inclusiv Socientatea Canina Centrala in anul 1882. A inregistrat primul Berger de Beauce in anul 1893 si curand standardul de rasa a fost descris pentru a stabili caracterele cainelui. Club des Amis du Beauceron a fost infiintat in anul 1922.

Munca rasei Beauceron ca si caine pentru oi a inceput sa dispara cu schimbarile societatii moderne, dar el s-a mutat cu usurinta catre munca de politie si cea militara si a servit istoric pe parcursul ambelor razboiae mondiale ca si caine mesager, caine de cautare a trauseului si detdctor de mine. Cainii Beauceron inca fac aceasta munca si astazi.

Clubul de Canisa American a recunoscut rasa Beauceron in anul 2007. Astazi, rasa se situeaza pe pozitia 153 intre cainii inregistrati de catre AKC.

Temperamentul si personalitatea rasei Beauceron

Un caine Beauceron este increzator, destept si cu vointa puternica. El este protector cu familia sa si cu teritoriul si de obicei rezervat cu strainii. El este usor de dresat, dar deseori isi exprima latura independenta. Desi este sigur pe sine, Beauceronul nu ar trebui sa fie agresiv. El este bland, dar neinfricat.

Cainele Beauceron este fidel oamenilor sai. Atunci cand este crescut cu copii, el poate fi bland cu acestia. Dar nu uitati ca este un caine de turma si ar putea urmari sau musca copiii. Acest lucru nu ar trebui permis niciodata. El este potrivit pentru o familie  cu copii mai mari care pot intelege cum trebuie tratat un caine.

Este posibil ca un caine din rasa Beauceron sa se inteleaga cu pisicile. El are trasaturi puternice de prada si cel mai probabil va urmari pisicile sau alte animale mici de exterior, dar unele exemplare se pot intelege bine cu pisicile de interior daca au fost crescute cu acestea. Un caine Beauceron poate fi agresiv fata de alti caini sau alte animale pe care nu le cunoaste.

Este aproape imposibil sa epuizati un Beauceron. Alegeti aceasta rasa doar daca sunteti o persoana foarte energica care adora exercitiul zilnic activ precum alergatul, ciclismul si drumetiile, care poate lua cainele cu el. El este potrivit de asemenea pentru aproape orice tip de sport pentru caini, inclusiv cel de agilitate, de turma, de ascultare, de alergare, de cautare si salvare si de urmarire. Un caine Beauceron plictisit este un caine distructiv.

Incepeti socializarea si dresajul din timp pentru a scoate tot ce e mai bun din inteligenta, abilitatea rapida de a invata si determinarea unui Beauceron. Utilizati tehnici pozitive precum lauda, joaca si recompensele alimentare. Fiti pregatit ca el sa dea inapoi atunci cand ii cereti ceva, testand in acest mod daca dvs. chiar intentionati ceea ce spuneti. Este esential sa fiti fermi, corecti si consecventi. Nu raspundeti niciodata printr-un comportament dur sau prin forta.

Incepeti sa va dresati cainele din ziua in care il aduceti acasa. Chiar si la opt saptamani, el este capabil sa absoarba orice il invatati. Nu asteptati pana cand are varsta de 6 luni pentru a incepe antrenamentul, in caz contrar veti avea de a face cu un caine mult mai incapatanat. Daca este posibil, duceti-l la un curs de dresaj pana cand are varsta de 10-12 saptamani si socializati-l mult. Totusi, trebuie sa fiti constient ca multe clase de dresaj solicita ca anumite vaccinuri (precum cel de tuse de canisa) sa fie la zi si multi medici veterinari recomanda expunerea limitata fata de alti caini si locurile publice pana cand vaccinurile (inclusiv rabia, distemper si parvovirus) sunt complete. In locul unui dresaj formal, puteti incepe sa va dresati cainele acasa si sa il socializati printre membrii familiei si prieteni pana cand vaccinurile sunt complete.

Discutati cu un crescator de Beauceron cu reputatie. Descrieti-i exact ce cautati la un caine de companie si cereti-i ajutorul in alegearea cainelui. Crescatorii isi vad cainii zilnic si pot face recomandari corespunzatoare odata ce stiu cate ceva despre personalitatea si stilul dvs. de viata. Alegeti un caine ai carui parinti au personalitati placute si care au fost bine socializati de catre crescator de la nastere.

Ce trebuie sa stiti despre sanatatea cainilor din rasa Beauceron

Toti cainii de rasa pura au potentialul de a dezvolta probleme genetice de sanatate, la fel cum toti oamenii au potentialul de a mosteni anumite boli. Fugiti de orice crescator care va spune ca nu ofera o garantie a sanatatii puilor sau care va spune ca rasa este 100% sanatoasa si ca nu are probleme cunoscute, ori ca puii sunt izolati de partea principala a casei din motive de sanatate. Un crescator cu reputatie va fi onest si deschis cu privire la problemele de sanatate ale rasei si ale incidentei cu care acestea apar in liniile lui.

Problemele de sanatate care au fost observate la Beauceron includ alergiile si dermatomicoza, o problema inflamatorie care poate afecta pielea, muschii, vasele de sange si grasimea. Ei sunt de asemenea predispusi la torsiune gastrica.

Nu achizitionati un caine de la un crescator care nu va poate oferi in scris documentatia prin care se atesta ca parintii nu au problemele de sanatate care afecteaza rasa.

A avea cainii verificati de medicul veterinar nu substituie testarea genetica a sanatatii.

Tineti minte ca odata ce ati adus cainele acasa dvs. aveti puterea de a-l proteja de una dintre cele mai comune probleme de sanatate: obezitatea. Mentinerea unui caine Beauceron la o greutate ideala este una din cele mai usoare cai de a-i extinde viata. Faceti tot ce trebuie in ceea ce priveste alimentatia si exercitiul pentru a va asigura ca aveti un caine sanatos pe viata.

Bazele toaletarii unui Beauceron

Cand vine vorba despre toaletare, rasa Beauceron este usor de intretinut datorita blanii scurte si duble. O baie la fiecare trei-patru luni cu un sampon bland, este tot ceea ce are nevoie. Periati-i blana lucioasa cu o perie din par natural sau cu o manusa de cauciuc de mai multe ori pe saptamana pentru a indeparta parul mort.

Rasa Beauceron naparleste cantitati mici in timpul anului si o cantitate mai mare primavara si toamna. El va avea nevoie de o periere mai frecventa pe parcursul sezonului de naparlire pentru a controla cantitatea de par liber care „zboara” prin casa.

Restul reprezinta o ingrijire de baza. Urechile necesita o verificare saptamanala si o curatare la nevoie. Taiati-i ghearele o data pe luna. Periati-i dintii frecvent pentru o sanatate generala buna si o respiratie proaspata.

Last modified onTuesday, 11 September 2018 16:59
 • Grupa: Ciobanesti, paza, protectie si utilitari
 • Talia: Mari
 • Greutate: Mascul: 32 – 45 kg, Femela: 30 – 39 kg
 • Inaltime: 61 - 70 cm
 • Energie: Un nivel ridicat de energie. Are o exceptionala rezistenta care-i permite sa parcurga pana la 80 km pe zi fara sa para obosit.
 • Activitate: Este aproape imposibil sa epuizati un Beauceron. Alegeti aceasta rasa doar daca sunteti o persoana foarte energica care adora exercitiul zilnic activ precum alergatul, ciclismul si drumetiile, care poate lua cainele cu el.
 • Afectiune: Este foarte atasat si credincios stapanului, iubeste copiii.
 • Dresaj: Incepeti socializarea si dresajul din timp pentru a scoate tot ce e mai bun din inteligenta, abilitatea rapida de a invata si determinarea unui Beauceron.
 • Prietenie cu straini: De obicei este rezervat cu strainii.
 • Prietenie cu alte animale: Este posibil ca un caine din rasa Beauceron sa se inteleaga cu pisicile. Trebuie invatat de mic sa vina in contact cu diferite persoane, animale si sa aiba un contact strans cu stapanul. In caz contrar poate deveni agresiv, nervos.
 • Paza, protectie: Cu comportamentul lui neinfricat, temerar este un foarte bun paznic al turmelor de animale si al locuintei. Este un bun caine de aparare. Mai este folosit de politie si armata pe post de caine utilitar.
 • Ingrijire: Blana nu necesita prea multa ingrijire. Periajul se face mai des doar in perioada de naparlire
 • Speranta de viata: 10 – 12 ani