Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Demodecia Canina

In cazul in care cainii mai mari de 18 luni dezvolta demodicoza  se presupune ca ceva este in neregula cu sistemul imunitar al cainelui afectat, deoarece organismul cainelui nu mai supravegheaza numarul normal de acarieni.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Basset Hound, un catel bland si pasnic

Bland si pasnic, cainele din rasa Basset este usor de recunoscut datorita corpului mare si greu, a urechilor lungi si a picioarelor scurte.

In fapt, Basset-ul vine de la cuvantul francez bas, care inseamna ”scund”. Un lucru este cert si anume ca Basset Hound-ul este un caine excelent de depistare si vanatoare, dar si un animal de companie loial.

Caracteristici fizice

Basset Hound-ul are o structura grea, osoasa, facandu-l proportional mai mare fata de alte rase. Picioarele scurte si corpul lung si greu il ajuta sa alerge lin si puternic, chiar si in locurile cu substrat gros. Acesta se deplaseaza cu nasul indreptat spre pamant. Blana groasa si ferma, care poate fi gasita intr-o varietate de culori, protejeaza cainele de maracinis in timpul unei vanatori. Conform expertilor, ridurile si urechile lungi ajuta cainele in captarea mirosului, in timp ce botul este mare pentru a gazdui aparatul sau olfactiv complicat – un aparat care il face pe Basset Hound-ul mare si puternic sa iasa in evidenta fata de alti caini, chiar si cu picioarele sale scurte.

Personalitate si termperament

Din fire, Basset Hound-ul este foarte prietenos cu copiii si cu alte animale de companie si dintre rasele de tip ogar este de asemenea unul dintre cei mai relaxati si blajini. Totusi, acest caine care se misca mai greu poate deveni incapatanat uneori. Copiii ar trebui sa nu tensioneze spatele cainelui, care este predispus la anumite probleme. Basset Hound-ul este pasionat de efectuarea traseelor si adulmecare si de latratul galagios in timp ce este pe traseu si inspecteaza lucrurile incet. Avand in vedere ca este un bun caine de depistare, acesta va continua sa urmareasca jocul, chiar daca se rataceste. ingrijire Exersarea usoara zilnica, precum jucatul in gradina sau plimbarea in lesa, este suficient de buna pentru a satisface un Basset. Fata cainelui, in special ridurile din jurul gurii, ar trebui trebui tinuta intotdeauna curata, in timp ce blana nu necesita prea mult toaletare. Aceasta rasa are tendinta de a saliva si functioneaza cel mai bine ca si animal de companie de interior.

Sanatate

Basset Hound-ul, care are o speranta de viata de 8 pana la 12 ani, este predispus la unele probleme de sanatate majore, precum osteocondrita disecanta (OCD), torsiunea gastrica, displazia de cot, trombopatia, entropionul, otita externa, ectropionul, glaucomul, boala von Willebrand (vWD) si displazia de sold canina (DSC). Obezitatea este o problema comuna la aceasta rasa, care poate conduce la probleme ale spatelui. Acestia pot suferi de asemenea de luxatie patelara. Pentru a identifica una dintre aceste afectiuni, un medic veterinar ar putea recomanda pentru aceasta rasa examinarea ochilor si a soldului; testele de sange pot ajuta la confirmarea vWD.

Last modified onFriday, 10 June 2016 16:41
 • Grupa: Copoi, gonitori pentru vanat mic, pentru hatisuri
 • Talia: Mijlocii
 • Greutate: 23-30 kg
 • Inaltime: 28-38 cm
 • Energie: Nu este un caine energic.
 • Activitate: Nu necesita activitate fizica intensa.
 • Afectiune: Devotat stapanului si afectuos cu copiii.
 • Dresaj: Dresajul trebuie inceput din timp. Este un caine independent.
 • Prietenie cu straini: Este prietenos cu strainii, dar latra daca simte pericolul.
 • Prietenie cu alte animale: Este prietenos cu alte animale.
 • Paza, protectie: Nu este un caine de paza grozav.
 • Ingrijire: Nu necesita o ingrijire deosebita.
 • Speranta de viata: 8 -12 ani