Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Animalele de companie si copiii

Animalele de companie fac parte din viata multor copii. Implicarea parintilor, discutiile deschise si planificarea, toate acestea sunt necesare pentru a face din detinerea unui animal de companie o experienta pozitiva pentru toata lumea. Un copil care invata sa aiba grija de un animal si sa-l trateze cu bunatate si rabdare, poate primi o pregatire nepretuita in a invata sa trateze oamenii la fel. 

Lipsa de grija pentru un animal de companie este un comportament nesanatos atat pentru animalul de companie, cat si pentru copilul implicat. 

Ingrijirea unui animal de companie

Ingrijirea unui animal de companie poate ajuta copilul sa dezvolte abilitati sociale. Cu toate acestea, este nevoie de cateva lamuriri:

Deoarece copiii foarte mici (sub varsta de 3-4 ani) nu au maturitatea de a-si controla impulsurile agresive si supararile, trebuie monitorizati in permanenta cu animalele de companie. Copiii mici (sub 10 ani) nu sunt capabili sa ingrijeasca singuri un animal mare, o pisica sau un caine. 

Parintii trebuie sa supravegheze ingrijirea animalului de companie, chiar daca ei cred ca fetita sau baiatul lor este suficient de mare pentru a ingriji un animal de companie. Atunci cand copiii incep sa se relaxeze cu privire la ingrijirea animalului de companie, este posibil ca parintii sa fie nevoiti sa isi asume responsabilitatea. Copiilor trebuie sa li se reaminteasca cu blandete, nu cu amenintari, ca animalele, ca si oamenii, au nevoie de hrana, apa si exercitii fizice zilnic. Daca copilul continua sa neglijeze animalul de companie, trebuie sa ii explicati acestuia ca poate este nevoie de un nou camin pentru animalul de companie. Parintii sunt modelele copiilor. Copii invata responsabilitatea animalelor de companie observand comportamentul parintilor lor. 

Avantajele de a avea un animal de companie

Copiii crescuti cu animale de companie in familie au numeroase beneficii. Dezvoltarea sentimentelor pozitive despre animalele de companie poate contribui la respectul de sine si increderea in sine a copilului. Relatiile pozitive cu animalele de companiepot ajuta la dezvoltarea relatiilor de incredere cu ceilalti. O relatie buna cu un animal de companie poate ajuta si la dezvoltarea comunicarii non-verbale, a compasiunii si empatiei. Animalele de companie pot de asemenea fi extrem de benefice in viata unui copil, chiar in moduri in care nu te-ai gandi:

 • Animalele de companie pot fi confidentii si pastratorii siguri ai secretelor si gandurilor intime - copiii vorbesc adesea cu animalele de companie, asa cum fac cu prietenii lor de plus. Animalele de companie ofera lectii despre viata, despre reproductie, nastere, boli, accidente, deces si despre doliu si pierderi.
 • Animalele de companie ajuta la dezvoltarea sentimentului de responsabilitate si a comportamentului de a fi responsabil la copii care le ingrijesc. 
 • Ofera o legatura cu natura, copiii putand invata respectul fata de alte fiinte vii. 

Animalele de companie ne aduc de asemenea multe impliniri emotionale si nevoi fizice:

 • Activitate fizica
 • Placerea contactului
 • Iubire, loialitate si afectiune
 • Experienta cu privire la pierderea - prin deces sau pierderea propiu-zisa

Desi majoritatea copiilor sunt blanzi cu animalele de companie, unii pot fi excesivi sau chiar abuzivi. Daca un astfel de comportament persista, poate fi un semn al unor probleme emotionale semnificative. Orice copil care abuzeaza, tortureaza sau ucide animale ar trebui sa mearga la un psiholog sau chiar la un psihiatru pentru copii si adolescenti pentru o evaluare cuprinzatoare.

Last modified onTuesday, 26 November 2019 12:58
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.pet.veterinarul.ro/index.php/animalele-de-companie-si-copiii layout=standard image=https://www.pet.veterinarul.ro/media/k2/items/cache/f8ea1c7aff521bedaac5eab4cbe3ce1e_XL.jpg desc=Animalele de companie fac parte din viata multor copii. Implicarea parintilor, discutiile deschise si planificarea, toate acestea sunt necesare pentru... size=small}