Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Dificultatile respiratorii la pisici 

Dispneea reprezinta un termen care descrie de obicei respiratia greoaie. Pisica dvs. se poate chinui sa inspire, sa expire sau ambele. Ati putea observa chiar si faptul ca pisica manifesta o respiratie zgomotoasa sau ca isi tine gura deschisa.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Ce reprezinta otravirea prin ingestia de otrava pentru sobolani la pisica

Inghitirea directa a otravei pentru sobolani nu reprezinta unicul mod prin care pisicile se pot otravi. Pisicile care vaneaza in casa sau in jurul acesteia se pot otravi prin inghitirea rozatoarelor care au ingerat otrava pentru sobolani.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Amputarea ghearelor la pisica, ilegala in New York

Statul New York devine primul stat din SUA care interzice amputarea ghearelor la pisici. Guvernatorul Cuomo a semnat un proiect de lege care impune o amenda de 1000 de dolari persoanelor care efectueaza onicectomii, falangectomii partiale sau complete sau tendectomii asupra pisicilor, fara un „scop terapeutic".

„Ablatia unghiilor la pisici este o procedura cruda si dureroasa care poate crea probleme fizice si comportamentale pentru animalele neajutorate si astazi, aceasta procedura se opreste", a declarat guvernatorul Cuomo. „Prin interzicerea acestei practici arhaice, ne vom asigura ca animalele nu mai sunt supuse acestor proceduri inumane si inutile", a mai aratat acesta.

Proiectul de lege afirma ca procedura poate fi efectuata numai pentru nevoile medicale ale pisicilor: „Scopul terapeutic inseamna necesitatea de a aborda starea fizica a pisicii: o boala, o infectie, o vatamare sau o stare anormala a ghearelor care compromite sanatatea pisicii. Scopul terapeutic nu include motive estetice sau cosmetice sau motive de convenienta in pastrarea sau manipularea pisicii".

Care este pozitia comunitatii veterinare in aceasta privinta?

Incepand din 2014, AVMA arata: "onicectomia este o amputatie si ar trebui privita ca o operatie majora. Decizia de a amputa gherele unei pisici trebuie luata de proprietari dupa consultarea cu medicul veterinar. Ablatia ghearelor la pisica domestica ar trebui luata in considerare numai dupa ce s-au facut incercari de a impiedica pisicile sa-si foloseasca ghearele in mod distructiv sau atunci cand ghearele prezinta un risc mai mare de sanatate pentru proprietarul lor."

In 2017, intr-o declaratie oficiala Asociatia Americana a Practicienilor de Feline se opune cu fermitate acestei proceduri, declarand-o drept o procedura electiva.

Tot in 2017, Asociatia Medicala Veterinara din Canada a aratat ca „vede aceasta operatie ca inacceptabila, deoarece nu ofera nici un avantaj felinei iar lipsa dovezilor stiintifice face imposibila anticiparea unor efecte secundare pe termen lung si a aparitiei unor comportamente negative."
Societatea Veterinara din New York s-a opus proiectului de lege aratand ca decizia de a realiza aceasta procedura ar trebui sa fie in mainile medicilor veterinari. „Noi incurajam cu tarie educatia clientilor inainte de a efectua procedura de ablatie asupra unui animal de companie si credem ca decizia ar trebui facuta de proprietarul de animale de companie, in consultare cu medicul veterinar curant".

In Romania, constitiue infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda interventiile chirugicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi: codomia, cuparea urechilor, sectionarea corzilor vocale, ablatia ghearelor, coltilotul ciocului si dintilor, conform legii 205/2004 privind protectia animalelor.

 

Last modified onWednesday, 24 July 2019 16:08
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire