Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Demodecia Canina

In cazul in care cainii mai mari de 18 luni dezvolta demodicoza  se presupune ca ceva este in neregula cu sistemul imunitar al cainelui afectat, deoarece organismul cainelui nu mai supravegheaza numarul normal de acarieni.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

AKITA INU, un caine curajos

Cainii din rasa Akita poseda o combinatie unica de demnitate, curaj, atentie si iubire fata de familia lor adoptiva. Cainele Akita INU este extraordinar de afectuos si loial in relatia cu membrii familiei si cu prietenii acesteia. Are aproape un comportament felin; nu este neobisnuit pentru un Akita sa isi linga botul dupa ce mananca si nici sa se comporte curat si ingrijit in casa.

TRASATURI FIZICE AKITA INU

Cainele din rasa Akita INU poseda osatura solida si un corp robust, cu o lungime mai mare decat inaltimea sa. Este un animal foarte puternic, ceea ce ii ofera posibilitatea sa vaneze cu usurinta prin zapada si pe alte terenuri dificile. Aceasta rasa poseda multa energie si are un mers vioi. Este un camarad de vanatoare excelent, dand dovada de un instinct de paza puternic, iar blana sa impermeabila il protejeaza de conditiile dure de climat. Parul sau, de o lungime de aproximativ 4 cm, cuprinde un strat interior cu fire dese si drepte, si un strat extern aspru. Culoarea robei poate fi variabila, incluzand alb, tigrat sau patat.

PERSONALITATE SI TEMPERAMENT Akita Inu


Akita Inu este un caine obedient fata de stapan si intotdeauna atent. Avand un caracter independent si curajos prin natura sa, este extrem de eficient ca si caine de vanatoare sau de paza. Desi animalul este putin incapatanat si cu tendinta de dominare, se va comporta corespunzator sub indrumarea unui dresor profesionist. Totusi, unii Akita arata semne de agresiune fata de alti caini si se simt intimidati in jurul strainilor.

INGRIJIRE Akita Inu


Cainii Akita se simt in largul lor atunci cand sunt tinuti la interior, insa avand acces liber la spatii exterioare. Pentru a-si mentine obedienta, acestia au nevoie de stimulare psihica si fizica regulate. Exercitiile fizice ar trebui sa includa alergarea intr-un spatiu inchis sau plimbari lungi, de cateva ore. Blana lor impermeabila necesita periere ocazionala pentru indepartarea firelor moarte (pieptanarea mai frecventa este necesara in perioada naparlirii).

akita inu

SANATATE Akita Inu


Cainii din rasa Akita, avand o speranta de viata cuprinsa intre 10 si 12 ani, pot suferi ocazional de microftalmie, luxatie de rotula, epilepsie, hipoplazie corticala renala, sindrom similar Vogt-Koyanagi-Harada (VKH), polineuropatie, entropion si cataracta. Acestia au nevoie de masuri speciale pentru prevenirea unor probleme de sanatate grave asociate rasei, precum displazia de sold si atrofia retinala progresiva. Aceasta rasa are de asemenea o predispozitie si pentru anumite probleme minore de sanatate, inclusiv pentru torsiune gastrica, hipotiroidism, displazie de cot, ruptura de ligament incrucisat, pemphigus, limfosarcom, osteosarcoma si adenita sebacee. Pentru a identifica aceste probleme, medicul veterinar poate recurge la examinarea clinica si paraclinica a glandei tiroide, a bazinului, ochilor si coatelor animalului.

ISTORIC SI PROVENIENTA AKITA INU

Considerat o "comoara nationala" a Japoniei, tara sa de provenienta, Akita a fost initial creat ca si caine adaptabil pentru vanatoare in regiunile muntoase din Nordul Japoniei. Acesta a fost salvat de la extinctie in secolul XIX, perioada in care japonezii au facut eforturi comune pentru a salva sapte rase native de caini. Akita reprezinta rasa cea mai mare dintre acestea.
Hachiko, fara indoiala cel mai onorat caine Akita, isi astepta stapanul in fiecare zi la gara pentru a-l acompania acasa. Chiar si dupa moartea stapanului, acesta a continuat cu rigurozitate sa-l astepte la gara zilnic, timp de noua ani. Dupa moartea lui Hachiko, pe 8 Martie 1935, o statuie a fost construita pentru a-I comemora loialitatea; tot in acest loc se organizeaza anual si o ceremonie.
Hellen Keller, activist politic si autoare americana renumita, este apreciata si pentru faptul ca a adus primul caine Akita din Statele Unite in anul 1937. Mai tarziu acesta a fost recunoscut de catre Asociatia Chinologica Americana, in 1972, iar astazi este considerat un caine excelent prin natura sa si pentru curajul sau – atribute care il directioneaza catre scopul cel mai frecvent al acestei rase in Japonia: caine de paza si de politie.

Last modified onSunday, 31 July 2016 17:45
 • Grupa: Spitzi si tipuri primitive
 • Talia: Mari
 • Greutate: 34-50 kg
 • Inaltime: 61-71 cm
 • Energie: Nivel de energie mediu.
 • Activitate: Necesita activitate fizica intensa. Este greu de crescut la bloc, are nevoie de spatiu.
 • Afectiune: Extrem de loial familiei.
 • Dresaj: Usor de dresat, daca se incepe antrenamentul de pui.
 • Prietenie cu straini: Rezervati si neincrezatori fata de straini.
 • Prietenie cu alte animale: Trebuie obisnuiti cu alte animale de mici, pentru a nu deveni dominanti cu acestea.
 • Paza, protectie: Bun caine de paza si protectie.
 • Ingrijire: Blana necesita ingrijire, mai ales in perioada de naparlire.
 • Speranta de viata: 10 -12 ani