Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Agresivitatea teritoriala la pisici

Pisica mea este foarte agresiva fata de noua pisica pe care am adus-o in casa. Intre acestea exista interactiuni violente si ma tem ca s-ar putea rani reciproc.

Pisicile tind sa isi apere teritoriul manifestand agresivitate teritoriala atunci cand in gospodarie este adusa o noua pisica, sau chiar cand o alta pisica revine in casa dupa o perioada petrecuta intr-o clinica veterinara, purtand miros strain. Proprietarii observa adesea agresivitatea teritoriala manifestata prin zgariere, urmarire si atacare a pisicii nou-aduse sau reintoarse. Cea mai eficienta metoda de evitare a agresivitatii teritoriale este aceea de a o preveni inca din prima zi de contact cu noua pisica.

Totusi, urmatorii pasi pot fi urmati chiar daca ati introdus deja acea pisica in gospodarie, iar restul pisicilor o hartuiesc. Toti pasii ce urmeaza a fi enumerati trebuie parcursi treptat; daca veti grabi procesul, acesta va esua. Noua pisica ar trebui inchisa intr-o camera proprie, in care sa aiba acces la litiera, hrana si apa. Cele doua pisici trebuie sa fie capabile sa se adulmece si sa se auda reciproc prin usa inchisa, insa nu ar trebui sa aiba contact fizic. Dupa cateva zile, schimbati-le locul. Permiteti-i pisicii initiale sa investigheze mirosul noului venit, in timp ce pisica nou-adusa exploreaza casa si analizeaza mirosul noului camarad de joaca. Asteptati-va de la acestea sa haraie si sa scuipe. Schimbati-le din nou locul, dupa ce apuca sa exploreze teritoriul. Urmatorul pas il reprezinta plasarea acestor pisici in colturi opuse ale camerei, fie in genti de transport, fie tinute in ham sau lesa.

Ambele pisici ar trebui hranite, pentru a invata fiecare sa asocieze placerea hranirii cu prezenta celeilalte. Daca pisicile refuza sa manance, par anxioase sau agresive, probabil ca se afla prea aproape. Totusi, daca mananca si par relaxate, pot fi mutate mai aproape una de cealalta cu urmatoarea ocazie a hranirii controlate. Pasul final este acela de a le elibera din genti sau din lesa si de a le hrani, mentinandu-le in continuare separate. Verificati prezenta anxietatii si a agresivitatii. Acest intreg proces poate dura atat cat ii permit pisicile, adica saptamani sau chiar luni. Semnele de agresivitate si anxietate indica de obicei faptul ca totul se desfasoara prea rapid. Daca agresivitatea teritoriala nu poate fi controlata nici in acest mod, medicul veterinar poate prescrie medicatie atat pentru agresor, cat si pentru victima. Retineti faptul ca medicatia reprezinta doar o solutie partiala, ce trebuie folosita in paralel cu contacte controlate intre pisici si recompensare constanta pentru comportamentul calm.

Last modified onThursday, 25 August 2016 11:15
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire