Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Agresivitatea redirectionata la pisici: Pisica ma zgarie, cand se uita pe geam

Uneori, atunci cand imi abordez pisica in timp ce sta pe pervazul geamului si priveste afara, aceasta se intoarce catre mine si ma zgarie, fara sa o provoc. De ce se intampla acest lucru?

Redirectionarea agresivitatii are loc de obicei atunci cand o pisica este intrigata de un stimul din mediu, insa intervine un alt animal sau om. In exemplul de mai sus, o pasare aflata pe partea cealalta a geamului este posibil sa-i fi starnit interesul pisicii, insa proprietarul a devenit in mod neasteptat victima acestei intentii, in locul pasarii. Pisicile care manifesta agresivitate redirectionata pot sa haraie in timp ce se deplaseaza; parul li se infoaie, coada li se agita frenetic, iar pupilele li se dilata. 

Evitati sa intrati in contact cu animalul pana cand acesta se calmeaza. Interactiunea poate duce la vatamare, iar orice atentie din partea dvs., inclusiv pedeapsa fizica, i-ar putea incuraja comportamentul. Este necesar in acest caz sa va dirijati pisica catre o camera linistita si intunecata, pentru o „pauza"; daca este necesar, folositi o patura groasa si impaturita partial sau un placaj de carton pentru a va proteja impotriva ranilor. Intrati in camera periodic, aprindeti lumina, si amplasati pe podea un bol cu hrana. Daca pisica inca mai manifesta agresivitate, stingeti din nou lumina si iesiti din camera. Daca este calma, mangaiati-o si laudati-o.

Daca pisica dvs. a manifestat agresivitate redirectionata catre alta pisica din casa, repuneti animalele treptat in contact, numai dupa ce agresorul s-a calmat. Pozitionati pisicile in colturi opuse ale camerei si hraniti-le; daca este necesar, introduceti fiecare pisica in parte in cate o geanta de transport, pentru a fi in siguranta. Acest lucru va permite pisicilor ca fiecare dintre ele sa asocieze hrana cu prezenta celeilalte. Aceasta tehnica de modificare a comportamentului este importanta pentru mentinerea armoniei in casa; daca episoade de agresivitate severa redirectionata apar in mod regulat, pisicile se vor obisnui sa se lupte intre ele ori de cate cate ori se intalnesc.     

Veti putea fi capabil(a) sa preveniti episoadele de agresivitate redirectionata ale pisicii dvs. daca veti reusi sa identificati stimulul care ii declanseaza aceasta reactie. Totusi, daca acest stimul reprezinta un zgomot, un miros neplacut sau o imagine din afara casei, va trebui sa blocati interactiunea pisicii cu lumea de afara. Puteti instala la usa un covoras electric care sa furnizeze un soc electric usor si inofensiv sau puteti aplica banda adeziva pe pervazele geamurilor. Jaluzelele sunt, de asemenea, eficiente. Puteti descuraja accesul animalelor de afara in vecinatatea casei prin montarea unor sprinklere ce se activeaza prin senzori de miscare, prin inlaturarea hranitorilor pentru pasari si prin folosirea unor containere de gunoi cu inchidere etansa. 

Ca si o ultima optiune, puteti interveni in lupta dintre pisicile dvs. surprinzandu-le inca de la inceput folosind un pistol cu apa sau prin agitarea unui borcan cu monede. Acest tip de pedeapsa de la distanta va protejaza impotriva atacurilor acestora, iar daca veti folosi in mod consecvent aceasta tehnica, le puteti descuraja alte eventuale conflicte. 

Last modified onTuesday, 19 February 2019 10:28
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire