Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Agresivitatea motanilor

Cei doi motani adulti ai nostri ne trezesc din somn cu luptele si suieraturile lor.

Motanii se implica adesea in conflicte cu alti motani, un tip de agresivitate intre pisici, care de obicei apare atunci cand unul dintre acestia ajunge la maturitate sociala, dupa varsta de doi ani. Desi acest tip de agresivitate este de obicei observata la motani datorita competitiei dirijate hormonal care apare intre ei in incercarea de a impresiona femelele, poate aparea, de asemenea, intre pisici de orice sex in situatiile de conflicte teritoriale.

Astfel de pisici manifesta semnele clasice ale agresivitatii: urechi lasate pe spate, blana infoiata, suierat si vociferari.

Deoarece acest fenomen prezinta si o componenta hormonala, primul pas catre diminuarea conflictului il reprezinta sterilizarea tuturor pisicilor sau motanilor implicati. Daca acest lucru s-a efectuat deja, pisicile ar trebui separate, fiecare cu propriile litiere si boluri pentru hrana si apa, de cate ori raman nesupravegheate. Atunci cand le supravegheati, trebuie sa le recompensati de cate ori manifesta comportament calm una fata de cealalta. Montati clopotei diferiti pe zgarda fiecarui animal in parte, astfel incat sa fiti mereu constienti de localizarea acestora. De indata ce observati ca incep sa se atace, surprindeti-le imediat cu un zgomot puternic (de ex., lovind o cutie cu aer comprimat sau agitand un borcan cu monede) sau cu un jet de pistol cu apa.

Last modified onSaturday, 02 September 2017 10:35
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire