Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Dificultatile respiratorii la pisici 

Dispneea reprezinta un termen care descrie de obicei respiratia greoaie. Pisica dvs. se poate chinui sa inspire, sa expire sau ambele. Ati putea observa chiar si faptul ca pisica manifesta o respiratie zgomotoasa sau ca isi tine gura deschisa.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Agresivitatea de pradator la pisici

Pisica mea vaneaza si omoara in curte soareci si pasari. Imi este teama sa nu ne atace gerbilul pe care il avem ca si animal de companie.

O tendinta normala si instinctiva de a vana prada, agresivitatea de pradator, include pandirea, urmarirea si atacarea rozatoarelor si a pasarilor. Acest tip de comportament nu este potrivit atunci cand este indreptat catre oameni, si poate fi suparator atunci cand este directionat catre animalele salbatice si catre animalele de companie mici. 

O pisica aflata la vanatoare manifesta o postura caracteristica. Se furiseaza cu capul lasat in jos si cu coada smucindu-se dintr-o parte in alta, lansandu-se catre prada atunci cand aceasta se afla in raza de actiune. Datorita faptului ca acest comportament este instinctiv, este foarte dificil de controlat. Exista, totusi, cateva strategii eficiente de control.

Daca pisica dvs. manifesta un comportament agresiv de pradator fata de animale de companie mici, precum hamsteri, gerbili sau pasari, este recomandat sa ii blocati accesul la acestea. Daca nu doriti ca pisica dvs. sa vaneze animale libere, considerati inchiderea acesteia la interior. Unele animale salbatice pot fi, de asemenea, alungate de pe propriatatea dvs. prin inlaturarea hranitorilor pentru pasari si prin folosirea unor containere pentru gunoi inchise ermetic.

Montarea unui clopotel pe zgarda din jurul gatului pisicii pentru a-i intui pozitia poate ajuta la dejucarea planului de atac asupra persoanelor. Luati-va precautii in ceea ce priveste sugarii si copiii mici, care sunt vulnerabili in mod special la agresiunile de pradator. 

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire