Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

5 semne ale durerii dentare la animalele de companie

Animalele tale de companie nu pot spune daca sufera de dureri de dinti sau alte tipuri de dureri. Daca observati oricare din aceste semne, contactati medicul veterinar pentru a programa o consultatie. 

1. Nu prezinta semne deloc. 

Cainii, pisicile si alte animale de companie, cum ar fi iepurii prezinta rar semne ale durerii dentare. Acesta este un mecanism de supravietuire, un comportament instinctiv pe care animalele noastre domestice il au in comun cu stramosii ancestrali ai acestora. 

2. Respiratie urat mirositoare

Mirosul este rezultatul unui proces metabolic bacterian. La animalele de companie cu boli periodentale exista mai multe bacterii in gura, astfel ca mirosul este mai pronuntat. Respiratia urat mirositoare a cainelui nu este un lucru normal, astfel ca ar trebui sa programati o vizita la un cabinet veterinar cu servicii de stomatologie veterinara. 

3. Comportament modificat

Atunci cand animalul de companie mesteca doar pe o parte a gurii, scapand mancare din gura sau cand ocoleste bolul cu mancare, cand scheauna sau cand se ascunde, cand nu se mai toaleteaza sau cand pur si simplu este „morocanos”, toate acestea sunt semne ale durerii dentare. Iti cunosti animalul mai bine decat oricine altcineva, astfel ca trebuie sa fii atent la aceste comportamente anormale. 

4. Sangerari

Sangerarile bucale sunt de regula cauzate de boala periodentala, dar pot fi de asemenea cauzate de un dinte fracturat, de laceratii sau alcerele ale limbii sau ale gingiivilor sau de prezenta unei mase tumorale. Daca observi salva groasa, sau sange pe jucariile animalului tau de companie sau picaturi de sange in bolul cu apa, trebuie sa mergi cu acesta la medicul veterinar. Daca boala periodentala este avansata, este posibil sa vezi sangerari nazale sau picaturi de sange atunci cand cainele starnuta. 

5. Revenirea la normal

Odata ce medicul veterinar a inceput sa trateze afectiunile dentare de care sufera animalul tau de companie, acesta va incepe sa se simta mai bine si isi va relua obiceiurile cu care esti obisnuit, fiind activ si cersind atentie si dragoste. 

Nu lasa animalul de companie sa sufere in liniste. Nu sufera doar de o durere dentara, au o gura plina de dureri dentare. Igiena dentara zilnica nu este costisitoare. Tot ce ai nevoie este o periuta de dinti, o pasta de dinti de uz veterinar si cateva minute pentru a preveni o boala periodentala. 

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire